Exxact Jongerencafé spreekt met minister

Gepubliceerd op 12 oktober 2020 om 11:47

BARENDRECHT - Een bijzondere eerste editie van het Exxact Jongerencafé vond afgelopen woensdag 16 september plaats. Met een wel heel speciale gast uit Den Haag. Vanwege de 1,5 meter dit keer in de grote zaal van Het Kruispunt met livestream voor de kijkers thuis.

Het onderwerp was ‘Jongeren in coronatijd’. In drie deelthema’s gingen presentatoren Sebastiaan van Mill en Remi van Trigt in gesprek met speciaal uitgenodigde gasten.


Jongerenwerkers Steven Schaap en Kayleigh Bolink gaven meer uitleg over wat corona met (kwetsbare) jongeren doet.
Docent Jelmer Birkhoff van het Calvijn Groene Hart vertelde over de impact van corona op jongeren en docenten. Bestuurslid Esma Kendir van de landelijke studentenvereniging LSVb gaf een inkijkje in het studentenleven. Verder vertelde Valentijn Westerink van Petition over het uitgaansleven in Barendrecht.

 

Minister Arie Slob werd op afstand geïnterviewd. De minister vertelde dat de scholen geld hebben gekregen om achterstanden bij de jongeren op te lossen. De minister was blij dat veel jongeren nog enthousiast zijn voor hun opleiding en moedigde hen aan dat vol te houden!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.