Exxact Jongerencafé spreekt met minister

BARENDRECHT - Een bijzondere eerste editie van het Exxact Jongerencafé vond afgelopen woensdag 16 september plaats. Met een wel heel speciale gast uit Den Haag. Vanwege de 1,5 meter dit keer in de grote zaal van Het Kruispunt met livestream voor de kijkers thuis.

Het onderwerp was ‘Jongeren in coronatijd’. In drie deelthema’s gingen presentatoren Sebastiaan van Mill en Remi van Trigt in gesprek met speciaal uitgenodigde gasten.


Jongerenwerkers Steven Schaap en Kayleigh Bolink gaven meer uitleg over wat corona met (kwetsbare) jongeren doet.
Docent Jelmer Birkhoff van het Calvijn Groene Hart vertelde over de impact van corona op jongeren en docenten. Bestuurslid Esma Kendir van de landelijke studentenvereniging LSVb gaf een inkijkje in het studentenleven. Verder vertelde Valentijn Westerink van Petition over het uitgaansleven in Barendrecht.

 

Minister Arie Slob werd op afstand geïnterviewd. De minister vertelde dat de scholen geld hebben gekregen om achterstanden bij de jongeren op te lossen. De minister was blij dat veel jongeren nog enthousiast zijn voor hun opleiding en moedigde hen aan dat vol te houden!

Lees meer »

Exxact Jongerencafé 16 september 2020 met minister Arie Slob

Exxact Jongerencafé gaat komende woensdagavond 16 september tussen 19 en 21 uur van start. Na een tussenstop vanwege de Coronamaatregelen zijn we weer helemaal terug. We trappen gelijk af met het meest besproken thema in de samenleving: Corona. “Jongeren in Coronatijd, hoe “overleven” jongeren deze tijd?”. Als bijzondere gast werkt minister Arie Slob van Onderwijs en Media mee aan de uitzending. Daar zijn we heel blij mee.

Via drie gespreksonderwerpen: onderwijs, vrije tijd en gezondheid & welzijn gaan we met de minister en andere gasten in gesprek. Hoe is het om online les te geven en te volgen? Wat voor alternatieven hebben jongeren om te kunnen blijven feesten? Waar moet je op letten om mentaal en fysiek fit te blijven? En hoe kijken jongeren naar de toekomst?

Lees meer »

Presentatie Exxact Jongerencafé: Rémi van Trigt en Sebastiaan van Mill

Exxact Jongerencafé gaat komende woensdagavond 16 september tussen 19.00 en 21.00 uur eindelijk van start. Na een tussenstop van maar liefst zeven maanden zijn wij weer terug op zender. We trappen gelijk af met het meest besproken thema in de samenleving: corona. Hoe overleven jongeren in deze tijd? Tussen 19.00 en 21.00 uur wordt het programma live vanuit Het Kruispuntuitgezonden bij Exxact Barendrecht. Debatten door het jongerenpanel en presentatie in handen van Remi van Trigt en Sebastiaan van Mill.

 

De nieuwe uitzendingen van Exxact Jongerencafe worden gepresenteerd door Rémi van Trigt en Sebastiaan van Mill. Florian Pronk draagt het stokje over aan Rémi.  

Hieronder is een fragment te vinden uit het interview van Florian bij Sebastiaan van Mill. Het volledige interview is terug te vinden op youtube

Lees meer »

Exxact Jongerencafé over ‘Bier; een speciaal product’

De liveuitzending van het Exxact Jongerencafé gaat komende woensdagavond 19 februari over ‘Bier; een speciaal product’. Tussen 19.00 en 21.00 uur wordt het programma live vanuit Het Kruispunt uitgezonden bij Exxact Barendrecht.

Willem Fransen, Michael Meijer en Ruud Narin zijn de brouwers van het Barendrechtse Vaanbier. In de uitzending zullen ze meer vertellen over het ontstaan van dit speciaalbier en welke dingen er bij het brouwproces komen kijken. Jet van de Griendt is internationaal erkend biersommelier en schuift aan om meer te vertellen over de smaaksensaties van speciaalbier. Fedor Vogel is hoofdredacteur en uitgever van Bier! Magazine en Brouw! Magazine en is daarnaast auteur van verschillende boeken over bier.

Debatten door het jongerenpanel en presentatie in handen van Florian Pronk en Sebastiaan van Mill.

De uitzending wordt ook met beeld via sociale media (Facebook en YouTube) en via Exxact Barendrecht TV via Ziggo digitale tv-kanaal 36 (Mediabox) of kanaal 329 (DVB-C) live uitgezonden. De videoregistratie is in handen van het team van Tristan Hoogendoorn.

_____________________________________________________________________________________________________

Het Exxact Jongerencafé is elke vierde woensdag van de maand tussen 19.00 en 21.00 uur te beluisteren op Exxact Barendrecht: 106.4 FM in de regio, 105.9 FM (kabel), Ziggo digitale radio kanaal 915, via exxact.nl, TuneIn en livestream van Exxact Barendrecht. Het programma is te volgen via Instagram en Facebook op @exxactjongerencafe.

Voor meer informatie en nieuws over dit programma, ga naar www.exxactjongerencafe.nl

Voorgaande uitzendingen zijn hier te vinden. De voorgaande uitzending (over online veiligheid) bekijken kan hier via Facebook of hier via YouTube. Podcast vorige uitzending via: Spotify of Apple Podcast.

 

Lees meer »

Ben Woldring mede te gast in uitzending jonge ondernemers

Ben Woldring te gast in het Exxact Jongerencafe

BARENDRECHT – Ben Woldring schuift komende woensdagavond 30 oktober live aan bij het Exxact Jongerencafé over en met jonge ondernemers. Ben Woldring is een Nederlandse internetondernemer, die in zijn jongere jaren de website Bellen.com heeft ontwikkeld. Later richtte hij de Bencom Group op die verschillende vergelijkingssites in beheer hebben, waaronder Gaslicht.com en Poliswijzer.nl. Ben Woldring zal tijdens de uitzending onder andere vertellen over zijn ervaringen als jonge ondernemer en over hoe hij dit verder heeft uitgebouwd.

 

De uitzending wordt tussen 19 en 21 uur live uitgezonden vanaf de Cascade in Het Kruispunt. De toegang tot het programma is gratis en na afloop is er ruimte om te netwerken. In deze uitzending zullen ook andere jonge ondernemers uit Barendrecht en omstreken aanschuiven om te vertellen over hun ervaringen als jonge ondernemer.

 

De andere gasten zijn: Job Hoogenboom (medeoprichter en directeur Hooperz Nation), Albert en Ronald den Braven (eigenaars van BelNed), Ricardo Grashuis, Sijbrand Groenendijk en Valentijn Westerink (oprichters Stichting Petition).

Het Exxact Jongerencafé is elke vierde woensdag van de maand tussen 19 en 21 uur te beluisteren op Exxact Barendrecht: 106.4 FM in de regio, 105.9 FM (kabel) en via exxact.nl. Het programma is te volgen via Instagram en Facebook op @exxactjongerencafe

De vorige uitzendingen nabeluisteren: klik hier.

Lees meer »

Exxact Jongerencafé over jonge ondernemers

BARENDRECHT – Komende woensdagavond 30 oktober is er tussen 19 en 21 uur weer een uitzending van het Exxact Jongerencafé live vanaf de Cascade in Het Kruispunt. In deze uitzending zullen onder andere jonge ondernemers uit Barendrecht en omstreken aanschuiven om te vertellen over hun ervaringen als jonge ondernemer.

Te gast zijn onder andere: Job Hoogenboom (medeoprichter en directeur Hooperz Nation), Albert en Ronald den Braven (eigenaars van BelNed), Ricardo Grashuis, Sijbrand Groenendijk en Valentijn Westerink (oprichters Stichting Petition).

Het jongerenpanel is aanwezig om te debatteren over het onderwerp en om de gasten van vragen te voorzien. Presentatie in handen van Florian Pronk en Sebastiaan van Mill.

De vorige uitzendingen nabeluisteren: klik hier.

Het Exxact Jongerencafé is elke vierde woensdag van de maand te beluisteren tussen 19.00 en 21.00 uur op 106.4 FM (ether), 105.9 FM (kabel), Ziggo Digitaal (kanaal 329 of 36), RadioNedTuneIn en livestream van Exxact Barendrecht.

Lees meer »

Terugblik op seizoen Exxact Jongerencafé

Het Exxact Jongerencafe heeft woensdag 28 augustus een terugblik op het afgelopen seizoen gegeven. De hoogtepunten en verschillende leuke fragmenten van de voorgaande uitzendingen komen langs en worden besproken door een paar jongeren van het jongerenpanel: Chimene van Bergeijk en Melvin van der Vlies.

De volgende uitzending staat gepland op woensdag 25 september 2019.

Het Exxact Jongerencafé is elke vierde woensdag van de maand te beluisteren tussen 19.00 en 21.00 uur op 106.4 FM (ether), 105.9 FM (kabel), Ziggo Digitaal (kanaal 329 of 36), RadioNed, TuneIn en livestream van Exxact Barendrecht.

Heb jij nu ideeën/tips voor dit programma?

Laat het ons weten via: jc@exxact.nl of via WhatsApp op 0620458143

Je kan ons volgen op: Facebook en Instagram

Lees meer »